Μιχάλης Ασλάνης για τον Ν.Ο.Μυτιλήνης

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Σε ανάρτηση του στην σελίδα του Fbook των "ΕΛ.Β.Υ.Σ.", ο Μιχάλης Ασλάνης ο παλαίμαχος αθλητής του Ν.Ο.Μυτιλήνης περιγράφει με συγκινητικό τρόπο τις αναμνήσεις του από την εποχή που αγωνιζόταν, για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι σύλλογοι τις επαρχίας και ιδιαίτερα για τον Ν.Ο.Μ.
Παρακάτω το κείμενο τις ανάρτησης του αλλά και τα σχόλια του Πέτρου & Πάνου Πομόνη παλαίων αθλητών του Παναθηναϊκου με ιστορία στο χώρο.
Οι εγκαταστάσεις του ΝΟΜ:
Γεμάτες απο κόσμο που πάντα ήταν κοντά στην ομάδα.
"Βλέποντας τις υπέροχες φωτογραφίες με τις μεγάλες μορφές του πόλο φωτογραφίες με παλιούς αγώνες στα κολυμβητήρια δεν μπορώ να μην κάνω διάφορες σκέψεις συγκρίνοντας τις συνθήκες προπόνησης των ομάδων της Αθήνας με τις υπόλοιπες της επαρχίας της ίδιας περιόδου .Στο νησί μας (Μυτιλήνη) και όχι μόνο, για δεκαετίες η προπόνηση γινόταν στη θάλασσα. Με λίγες εβδομάδες προπόνηση σε δύσκολες συνθήκες έπρεπε να πάρουμε μέρος σε πρωταθλήματα αντιμετωπίζοντας όλους αυτούς τους γίγαντες. Πολλές φορές ζητιανεύοντας σε εράνους για να συγκεντρώσουμε τα έξοδα της μετάβασης στην Αθήνα .Πότε τα καταφέρναμε να μείνουμε στην κατηγορία πότε όχι η συμμετοχή μας όμως ήταν για μας η νίκη. Σαν και μάς υπήρχαν πολλές ομάδες που έκαναν το πόλο αγαπητό στην επαρχία και έβαλαν ένα μικρό λιθαράκι για να είναι το πόλο ένα δημοφιλές άθλημα με τόσες επιτυχίες. Σε δύο φωτογραφίες φαίνονται οι χώροι προπόνησης αλλά και η συμμετοχή του κόσμου."
 
Ν.Ο.ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 1960
Ασλάνης Γιώργος, ο αείμνηστος μεγάλος τερματοφύλακας Γρηγόρης Καλαματιανός, Μ.Τζανίδης, Νότης Τσακιράκης.
Κάτω: Γ. Τσερδάνηςή Τσερδανέλης, Ντουντούλας, Τσορβαδέλης.



ΣΧΟΛΙΟ: Πέτρου Πομόνη
-Αγαπητέ Michalis Aslanis, οι προσπάθειες που έκαναν εκείνα τα χρόνια οι σύλλογοι της επαρχίας ήταν πραγματικά μεγάλες και πολύ σημαντικές για να γίνει το πόλο δημοφιλές άθλημα. Η συμβολή όλων σας ήταν ουσιαστική τόσο για το πόλο όσο και για την κολύμβηση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από αυτές τις προσπάθειες αναδείχθηκαν εξαιρετικοί αθλητές που διακρίθηκαν.
Με την ευκαιρία αυτή παρακαλούμε πολύ όπως αναρτήσεις χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την δραστηριότητα του Ν.Ο. Μυτιλήνης με σχετικά σχόλια, χρονολογίες, ονόματα αθλητών και οτιδήποτε άλλο αξιοσημείωτο.
Ευχαριστούμε και σε καλωσορίζουμε στην μεγάλη παρέα μας!

ΣΧΟΛΙΟ: Πάνου Πομόνη
-Πραγματικά ο αγώνας σας ήταν άνισος, το μεράκι σας όμως έβαζε τις δυσκολίες σε δεύτερη μοίρα, την ομάδα σας αλλά και της Πάτρας, λίγο αργότερα η Χαλκίδα και η Χίος, τις χαρακτήριζε η αγάπη για αυτό που κάνατε και να μην ξεχνάμε ότι από τις ομάδες αυτές με τα ελάχιστα μέσα και με προπόνηση στα κατά τόπους λιμάνια βγήκανε μεγάλα ταλέντα.

***Στην πρώτη φωτογραφία διακρίνονται:
Επάνω: Μοσχώβης, Μακρυγιάννης, Ασλάνης Μιχάλης, Προβέντζας, Γαληνός, Μανιατέλλης, Προπονητής Μάριος Ντουντούλας.
Κάτω: Πλάτανος, Πάντας, Στεφανέλλης, Δούκας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ